Historien

Afrovaganza er et festkoncept vi kom på, fordi vores venner i Afrika manglede penge, og vores venner i Danmark er gode til at feste. Slår man de to ting sammen, får man fester ingen glemmer og flere tusinde kroner til velgørende formål.


Det hele startede i huset på Kanadavej 15. Det er et hus hvor seks jyske drenge flyttede sammen i 2008 og skabte en hverdag af Dire Straits og hjemmebagt rugbrød. I weekenderne var det populært at invitere vennerne forbi til fest og druk, og da vi på et tidspunkt fik nok af at samle alle vennernes forskellige øl- vin- og vodkaflasker sammen dagen efter, tænkte vi det gav mere mening hvis vi satte et fadølsanlæg op. Så ville oprydningen dagen efter kun bestå af plastikkrus og vi kunne desuden tjene penge til de mennesker flere af os netop havde besøgt i Afrika.


Så vi fandt på et navn, Afrovaganza, og spammede så vores venner med invitationer via Facebook. Flere hundrede meldte deres ankomst, og første fest var en realitet. 






Se flere billeder her


Det lykkedes os gennem et stort ølsalg og en vanvittig auktion at samle over 14.000 kroner sammen. Huset stank af øl flere uger efter, men det var på en måde helt i orden når vi vidste vi havde skabt en helt uforglemmelig fest og samtidig hjulpet den ugandiske skole vi vidste havde brug for en hånd.


Det skulle selvfølgelig gentages, så vi beholdt navnet, fandt en dato og inviterede endnu flere venner forbi end sidste gang.





Flere billeder her




Det blev endnu en vanvittig fest. Mennesker overalt i huset, farve-dresscode og et helt band med kontrabas i udestuen. Vi gentog midnatsauktionen og fortsatte festen til det var eftermiddag dagen efter. Pengene gik denne gang til et børnehjem i Ghana, og det lykkedes os at samle over 17.000 kroner ind.


Og hvad gjorde vi så?


Tjoh, det hele en gang til. Afrovaganza III blev stablet på benene med nogenlunde samme opskrift som sidst. Vi åbnede dørene lidt tidligere så der var tid til koncerter og hyggesnak inden det igen, igen gik ned med en fest der var tæt på at vælte vores hus.





Se flere billeder her

Det var nye tider i det ellers så velkendte koncept; dankortterminal, udendørsbål og så vores vel nok vildeste auktionsgenstand, en custom-made Afrovaganza-cykel.

Men der var også proppet. Meget faktisk. Vi hørte rygter om folk der kom ud til festen i taxa, men tog den med det samme tilbage til byen, da de så hvor mange mennesker der var. Nogle kravlede ud på en stige gennem vinduerne på første sal for at komme udenfor. Dansegulvet var mere et masegulv og selvom vi havde det uendeligt sjovt, var det nok også over grænsen at have over 500 mennesker forbi i vores 200 kvm. store hus. 

Så vi besluttede os for at det ikke kunne fortsætte på den måde. Men først sendte vi over 23.000 kroner til et børnehjem i Uganda. Det var stort!

Kurven gik i én retning; flere mennesker og større overskud. Vi skulle bruge mere plads. Men inden vi fandt det, fandt vi det præcis modsatte - en lillebitte container.








Det var noget af en oplevelse. Vi fik den idé at overtage en container der stod på KUA's grund hver dag i hele november 2010. Vi ville skabe noget intimitet, snakke med de folk der støttede vores fester, lave overraskende arrangementer og helt forvandle november fra den triste måned det ellers altid plejer at være. En del af konceptet var selvfølgelig også at samle penge sammen til velgørende projekter i Afrika. Første tanke var at støtte et musikprojekt i Mali, men da det samarbejde aldrig kom op at stå, valgte vi at overføre pengene til de steder vi i forvejen kendte.

Det blev nu ikke til så voldsomt mange penge, og nogle dage var det også lidt trægt med opbakningen. Andre dage var containeren det rene paradis og nogle af de mest mindeværdige Afrovaganza-øjeblikke er opstået netop der.

I kan læse Martins midtvejstanker her: Tanker om en firkant

Efter dette noget eksperimenterende og meget resursekrævende projekt trængte vi til mere plads. Gennem containeren havde vi mødt Christian Fumz fra foreningen Givrum.nu, og han satte os i forbindelse med den nedlagte malerfabrik på Prags Boulevard 43. Så ku vi lege. Vi fik ryddet hele hallen, fejet, lappet, hamret og gjort klar til en hel dag med good times; Afrovaganza IV.





Se flere billeder her (tak til Marianne), her (tak til Giovanni) og her (tak til Jonas)


Det blev en helt uforglemmelig oplevelse. Solen stod præcis som den skulle og varmede asfalten hele eftermiddagen mens charmerende bands spillede musik og fadøllene væltede ud af hanerne. Der var et bøfhus der blev overrendt af deres egen succes, en ismand og en hoppepude. Det var smukt som intet andet! Og så var der festen inde i hallen med diskokugle og alle vores venner der dansede hele natten.


Det gav over 41.000 kroner i overskud og lyst til meget, meget mere!


Så ja, vi satte gang i Afrovaganza 5. Denne gang inde på Carlsberggrunden. Det blev den bemærkelsesværdige dato 11-11-11 og det blev også en bemærkelsesværdig fest. Aldrig har vi set så mange mennesker til et Afrovaganza-arrangement! Og eftersom tre af drengene netop var vendt hjem fra en rejse til Østafrika hvor det besøgte de steder vi har støttet, var lysten til at samle mange penge sammen blot endnu større end tidligere.









Der var tryk på, musikken var fremragende og gæsterne var i den helt rette stemning. Vi savnede Amager lidt, så vi startede dagen med en forfest hjemme i huset på Kanadavej. Dét, kombineret med endnu en vanvittig auktion gjorde at vi kunne sende næsten 44.000 kroner afsted sydpå efter festen.

Og nu står vi så her. Med udsigt til Afrovaganza 6. Vi er uendeligt stolte af alt det vi har skabt i fællesskab med alle de frivillige og de mange trofaste gæster. Vi havde aldrig troet vi skulle nå herhen, da vi en dag sad hjemme i stuen og diskuterede om vi nu skulle have et "z" i vores navn.

Det er en fantastisk historie at fortælle, og vi glæder os til at fortsætte den.

Mvh Afrovaganza-bagmændene